Tweede keynote Dance@Work bekend: lector en organisatieadviseur Jacco van Uden

Foto-Jacco-2.jpg-300x300.jpg

UTRECHT - Het programma van Dance@Work wordt steeds mooier! Helemaal nu we de tweede Keynote bekend kunnen maken: lector en organisatieadviseur Jacco van Uden. Jacco studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij zich specialiseerde in veranderkunde. Na zijn promotieonderzoek aan de Universiteit voor Humanistiek werkte hij als organisatieadviseur. Sinds 2013 is Jacco lector Change Management aan De Haagse Hogeschool.

En het is aan deze De Haagse Hogeschool dat Jacco als lector samen met de leden van zijn onderzoeksgroep verkent hoe we los kunnen komen van onze standaardmanieren van managen en organiseren. In die verkenning speelt kunst een heel belangrijke rol. Wat kunnen wij organisatiemensen leren van kunstenaars? Zien kunstenaars de dingen anders, zien zij andere dingen? En wat zien zij dan? Hoe gaan kunstenaars te werk, en verschilt dat nou echt zo veel met hoe wij werken? Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer je als hoofd van een onderzoeksgroep een maand lang van baan ruilt met een Argentijnse performance kunstenares? Vragen die Jacco nog steeds duizelen en waar hij maar wat graag over vertelt.


jaccobrighton.jpg
Mijn voornaamste conclusie is dat kunst je uitnodigt om tot een herwaardering te komen van bestaande concepten, zoals improvisatie, onzekerheid en fascinatie. Om echt te kunnen innoveren is het zaak verzelfsprekendheden los te laten. Kunst kan je daarbij helpen. Kunst maakt het vertrouwde weer onbekend.
— Jacco van Uden

Jacco bekijkt de werelden van organisaties en kunst vanuit hetzelfde perspectief: als werelden die van elkaar kunnen leren. Vanuit Dance@Work zijn wij dan ook erg blij met Jacco als Keynote van Dance@Work 2019!

Meer te weten komen over wat managers kunnen leren van kunstenaars volgens Jacco? Lees dan zijn volledige interview in het M&C Quarterly. Of kom luisteren naar zijn keynote op Dance@Work 2019 - en geniet t/m 31 december nog van 50% korting!