Eerste keynote & trainer van Dance@Work bekend: Peter Rombouts

28e07dfa-8bc7-4543-aa42-b8506cac3b1c_Fotor.jpg

UTRECHT - Met veel trots maken wij de eerste Keynote en tevens Trainer van Dance@Work bekend op 16 mei: Peter Rombouts. Drs. Peter Rombouts MCM is veranderkundig organisatieadviseur en professioneel danser. Op 27-jarige leeftijd werd hij wereldkampioen Argentijnse Tango en na deze ervaring kon Peter niet meer terug naar de scheiding tussen zijn werk als organisatieadviseur en danser. Hij besloot deze werelden te verenigen door dans in te gaan zetten in organisaties.  

Samen met Jan Pieter van Lieshout richtte hij Masters of Movement op waarin hij door middel van zijn ontwikkelde methode ‘Dance Dialogue’ mensen in organisaties ondersteunt in complexe verandervraagstukken. Dance Dialogue zorgt voor helderheid van complexe vraagstukken dankzij beweging.


Foto profiel.png
We zijn als mens gewend om complexe vraagstukken en problemen op te knippen in stukjes en ze vanuit bestaande gedachtepatronen te lijf te gaan. We zijn verslaafd aan ons eigen denken en dit houdt echte verandering tegen. De weg om het gesprek te laten verlopen via beweging doorbreekt dit en opent nieuwe perspectieven. Op meerdere lagen tegelijkertijd worden zo doorbraken gerealiseerd, daar waar meer praten niet helpt.
— Peter Rombouts

Peter begeleidt organisaties door zelf de vraagstukken te dansen (en mensen uit te nodigen in de beweging) en de beweging te vertalen in woorden. Dit heeft hij reeds gedaan bij organisaties als Ministerie van OC&W, Koninklijke DSM, de Nationale Politie en Rabobank. Verder is Peter als hoofdonderzoeker betrokken bij de Hogeschool voor Kunsten Utrecht en is tevens mede-initiatiefnemer van Dance for World Peace.  

Op al deze manieren verbindt Peter de wereld van de dans met de wereld van organisaties, door beide talen te spreken en samen nieuwe taal te ontwikkelen, met en zonder woorden. Vanuit Dance@Work zijn wij dan ook erg blij met Peter als Keynote en Trainer van Dance@Work 2019!

Wil je niet missen wat Peter te zeggen heeft? Of benieuwd hoe hij complexe vraagstukken begrijpelijk maakt middels dans en dialoog? Kom dan naar Dance@Work 2019 - en geniet t/m 31 december nog van 50% korting!